Loppisfynd

Hela familjen granskade, klämde och kände
 Loppis är en riktigt bra sak. I vårt slit- och slängsamhälle är det lätt att glömma att många av de saker vi själva inte längre vill ha kan vara perfekt för någon annan. Idag var loppisdag i området vi bor. Det hade gått ut information och kartor över alla ställen som ställde ut. Förutom att det är ett bra sätt att hitta spännande saker och bli av med det man inte längre behöver så är det även ett ypperligt tillfälle att träffa sina grannar. Saker folk säljer kan visa lite på vad de är för några, samtidigt som man även får en chans att prata bort några minuter med dem när man handlar.

Vi missade tyvärr att vara med eftersom informationen inte gått ut ordentligt innan, det kan även förklara det dåliga antalet med köpare också, trots det fantastiska vädret.

Dottern provar sitt fynd
Dottern hittade ett par inlines som provades redan nu på kvällen. Hon köpte dem för egna pengar och det var något vi ansåg var en bra sak att lägga sin veckopeng på. Kläder, framförallt barnkläder, är perfekt att sälja på loppis. Barn växer snabbt och många gånger är de inte utslitna förrän barnen vuxit ur dem. Att alltid köpa nytt och alltid slänga är inte bra för vår natur men att passa på att skänka eller sälja vidare är en perfekt sak. Just den här gången hittade vi bara en skjorta åt dottern.

 Något annat som också är perfekt att sälja på loppis, som vi däremot hittade desto mer av, var böcker.

Bokstäver så det räcker ett tag

Eftersom dottern gillar spöken och monster, kanske mindre än vad hennes mamma hoppas, så köpte vi flera böcker i den genren. Vi köpte även alla "Den gyllene knorren" vi kunde hitta, för den gillade barnen när den gick som julkalender.

Ett annat tillfälle att göra sig av med böcker på ett bra sätt är genom bokbytardagar som brukar återkomma några gånger om året. Folk tar böcker de läst som de vill lämna vidare, lägger ett litet kort i där det står att boken är en gåva och så lägger de boken på ställen där folk kan hitta dem. 

Har du hittat en riktigt bra bok på loppis, eller vid en bokgivardag?
Har du något annat roligt loppisfynd som är oförglömligt? 

Kommentarer